Francesc Valldecabres

DIRECOTRS-F-Valldecabres1Naix a Quart de Poblet (l’Horta, València) el 1980. Inicia els seus estudis a l’Escola Coral de Quart de Poblet amb C. Contreras i els prossegueix al Conservatori de València. Obté les titulacions de Piano (M. Álvarez-Argudo, E. Baró) i Composició (F. Tamarit, R. Pastor), i les titulacions superiors de Direcció d’Orquestra (M. Galduf, Premi Extraordinari), Direcció Coral (E. Cifre, Menció d’Honor), Improvisació-Acompanyament (E. Montesinos, Menció d’Honor) i Clavecí (C. García-Bernalt i R. Madrid). És Màster en Estètica i Creativitat per la Universitat de València i Màster en Direcció Coral pel Conservatori de Rotterdam (W. Mandemaker).

 

Completa la seua formació amb cursos i classes de direcció amb M. Noone, S. Mas, J. L. Martínez, D. Ham, N. Nozzy, L. Tao, L. Vilamajó, H. Leenders, de música antiga i clavecí amb N. Peres da Costa, M. L. Cortada, M. Schultheiss, M. Molina, de cant amb V. Alonso i d’improvisació amb R. Belda i E. Molina. Ha sigut seleccionat per realitzar dues classes magistrals de direcció impartides per F. Brüggen amb l’Orchestra of the 18th Century i A. van Beek amb l’Orchestre d’Auvergne, organitzades per De Doelen Rotterdam.

Ha col·laborat com a corepetidor, continuista i pianista amb Laurens Collegium Rotterdam, Turiae Camerata, Laurenscantorij Rotterdam, Ensemble Cabanilles, Codarts Chamber Choir, Ars Musicae Mallorca, La Escaramuza, Orquestra Ciutat de Torrent, Capella de Sant Esteve, l’Almodí Cor de Cambra i Capella Saetabis (grup amb el qual ha enregistrat tres discos de barroc valencià, com a continuista i director assistent, i un altre amb Les Consolations de J. J. Rousseau, per a la UJI, UA, SEdeM i MuVIM).

És director de l’Orfeó Universitari de València des del 2012. Ha sigut director de l’Orfeó d’Aldaia -en què actualment és codirector-, de la Coral de la Universitat d’Alacant, del Grup Ricercare i director assistent del Cor Jove dels Països Catalans. Ha treballat com a director amb Lux Venti, Spanish Brass Luur Metalls, Amores Grup de Percussió, Cor de la Universitat Catalana d’Estiu, Orquestra Barroca i Seminari d’Òpera de Cambra del CSMV, Orquestra Barroca del CSMSSC, Melomans, Ars in Absentia, Petits Cantors de València i Música Trobada, amb el qual ha enregistrat el disc Joan Cabanilles, la música d’un temps (Assissi-IVM), entre d’altres.

Ha participat en nombrosos projectes didàctics, com enregistraments i audicions per a escolars, ha sigut ponent en cursos de formació de professorat i és coautor de diferents publicacions sobre llenguatge musical i cor per a les editorials Impromptu i Pearson. El curs 2010-2011 treballà com a professor de cor al Conservatori de Rotterdam, i des de 2004 pertany, per oposició, al cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Generalitat i és professor del Conservatori Professional de Catarroja.