Francesc Valldecabres

DIRECOTRS-F-Valldecabres1

Naix a Quart de Poblet el 1980. Titulat pel Conservatori Superior de València en Direcció d’Orquestra (M. Galduf, Premi Extraordinari), Direcció Coral (E. Cifre, Menció d’Honor), Improvisació-Acompanyament (E. Montesinos, Menció d’Honor) i Clavecí (C. García-Bernalt i R. Madrid).

A més, és Màster de Direcció Coral pel Conservatori de Rotterdam (W. Mandemaker) i d’Estètica per la Universitat de València. Completa la seua formació en direcció i música antiga amb M.Noone, A. van Beek, S. Mas, J. Mora, J. L. Martínez, D. Ham,N. Nozzy, L. Tao, L. Vilamajó, H. Leenders, N. Peres da Costa, M. L. Cortada, M. Schultheiss, M. Molina i F. Brüggen. Ha col·laborat com a continuista i corepetidor amb Laurens Collegium Rotterdam, Turiae Camerata, Laurenscantorij Rotterdam, Ensemble Cabanilles, Codarts Chamber Choir, Ars Musicae Mallorca, La Escaramuza, Capella de Sant Esteve, l’Almodí, Capella Saetabis, etc.

És director de l’Orfeó Universitari de València. A més, ha treballat amb Spanish Brass Luur Metalls, Lux Venti, Amores, Cor de la Universitat Catalana d’Estiu, Cor Jove dels Països Catalans, Orquestra Barroca i Seminari d’Òpera de Cambra del CSMV, Orquestra Barroca del CSMSSC, Melomans, Petits Cantors de València, Música Trobada, etc. Ha realitzat una desena d’enregistraments com a continuista i director sobre el patrimoni valencià.

A més, ha dirigit més de tres-cents concerts corals i simfonicocorals i el seu repertori dirigit ha comprès des del Rèquiem de Victoria o les Ensalades de Fletxa fins a la Missa Brevis i els Chichester Psalms de Bernstein o el Carmina burana d’Orff, passant per Funeral Sentences, Welcome to all the pleasures i Come ye sons of art de Purcell, La Messe de Minuit de Charpentier, el Requiem de Mozart, el Requiem de Fauré i moltes altres obres més.

Interessat pel patrimoni valencià, ha transcrit i recuperat nombroses obres del s. XVIII de Pradas, Morera o Vidal, i especialment del compositor d’Aldaia P. Fuentes (1721-1768) i els seus misereres i “villancets”. A més, ha estrenat obres de compositors valencians com P. de Luis i J. Sanz. Valldecabres ha estat també director artístic del cicle de música vocal La Veu al Bon Temps (2000-2011) de l’Ajuntament d’Aldaia.

El curs 2010-11 treballà com a professor de Cor al Conservatori de Rotterdam. Pertany al Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana i actualment és professor del Conservatori Professional de Catarroja.